Meijers Planten - Posterholt     T +31 (0)475 40 02 21     F +31 (0)475 40 21 18    E info@meijersplanten.nl

Gijnlim Aspergeplanten

 

Gijnlim F1 is een 100% mannelijke hybride en uitermate geschikt voor de teelt van zowel witte als groene asperge in het gematigde klimaat. Het ras is bijzonder vroeg en combineert dat met een zeer hoge productie. Gijnlim leent zich uitstekend voor extra vervroegende maatregelen. Het ras wordt voor huisverkoop bijzonder goed gewaardeerd.

Terug naar het rasoverzicht
Ras
Teelt
Vroegheid
Diameter
Rel. opbrengst

Gijnlim

Limgroup
Wit & Groen
9
6
115

Teelt

Gijnlim gedijt goed op zowel op zand- als kleigronden. Naarmate de grond groeikrachtiger is blijft de stengeldikte ook later in het seizoen op niveau. Uitgebreide praktijkervaring heeft laten zien dat de beste resultaten in de teelt voor witte asperge behaald worden bij een plantdichtheid van 3 - 3,5 planten per m1. De plantdichtheid kan circa 30% verhoogd worden als er groen wordt geoogst. Hogere plantdichtheden geven weliswaar een hogere opbrengst maar kunnen tijdens het verstrijken van de jaren leiden tot versnelde afname van de stengeldikte. Door zijn natuurlijke vroegheid is Gijnlim bij uitstek geschikt voor extra vervroegende maatregelen, zoals anti-condens folie, minitunnel en thermische folie.

Product

Gijnlim heeft een zeer hoog productiepotentieel en een uitstekende kwaliteit. De hoofdsortering bevindt zich in de klasse 16 - 24 mm. Gijnlim heeft een zeer goede kopsluiting, is recht, glad en nauwelijks gevoelig voor roest. Een goede "na oogst" behandeling voorkomt roze verkleuring.

Loof

Het loof van Gijnlim is uitbundig en massaal. Met goede aandacht voor ziektebestrijding blijft het loof ook in de herfst voldoende lang groen en vitaal.

Offerte aanvragen

* verplichte velden