Meijers Planten - Posterholt     T +31 (0)475 40 02 21     F +31 (0)475 40 21 18    E info@meijersplanten.nl

Herkolim Aspergeplanten

 

Herkolim F1 is een 100% mannelijke hybride en uitstekend geschikt voor de oogst van witte asperge in het gematigde klimaat. Het ras is middenvroeg en bij uitstek een "rendementsras", door het hoge productievermogen in combinatie met uniform dikke stengels. Herkolim past daarom goed op bedrijven waar men door beheersing van arbeidskosten het resultaat wil verhogen. Herkolim voldoet ook prima in verwarmde teelten.

Terug naar het rasoverzicht
Ras
Teelt
Vroegheid
Diameter
Rel. opbrengst

Herkolim

Limgroup
Wit
7
9
115

Teelt

Herkolim gedijt goed op alle goed ontwaterde gronden. Herkolim is weinig gevoelig voor stressomstandigheden. Dit gecombineerd met zijn stengeldikte en groeikracht maakt hem daarnaast ook geschikt voor herinplant. Uit eigen onderzoek is gebleken dat Herkolim uitstekend voldoet bij plantdichtheden van 4,5 - 6 planten per m1. Hoge plantdichtheden leiden niet snel tot dunne stengels maar geven juist een nog uniformere sortering en betere kwaliteit. De aanbevolen plantdiepte is 18 - 20 cm. Herkolim leent zich uitstekend voor zwartwitte foliebedekking. Goed foliemanagement en een juiste oogstfrequentie zorgen voor de oogst van een kwaliteitsproduct.

Product

De zeer uniforme diktesortering van Herkolim bestaat voor meer dan 60% uit de klasse 22 - 28 mm. Herkolim geeft een kwalitatief hoogwaardig product met witte, gladde, rechte stengels die nauwelijks gevoelig zijn voor hol of rozeverkleuring. Het product wordt als zeer smaakvol ervaren.

Loof

Herkolim heeft een breed, robuust en open loof, het droogt daarom snel op in de herfst en is daardoor minder vatbaar voor schimmels. Deze goede eigenschappen dragen ertoe bij dat Herkolim ook zeer geschikt is voor de biologische teelt.

Offerte aanvragen

* verplichte velden