Meijers Planten - Posterholt     T +31 (0)475 40 02 21     F +31 (0)475 40 21 18    E info@meijersplanten.nl

Xenolim Aspergeplanten

 

Xenolim is een 100 % mannelijke anthocyaan - vrije hybride en uitermate geschikt voor de teelt van anthocyaan - vrije groen asperge  in gebieden met een gemtigd klimaat. Xenolim combineert een middenvroege productie met zeer hoge opbrengsten en een rendabele levensduur.

Terug naar het rasoverzicht
Ras
Teelt
Vroegheid
Diameter
Rel. opbrengst

Xenolim

Limgroup
Groen - Anthocyaan vrij
7
7
120

Teelt

Xenolim gedijt het beste op groeikrachtige bodems die goed ontwaterd zijn. In meerjarig onderzoek zijn voor de anthocyaan - vrije groene teelt de beste resultaten behaald met een plantdichtheid van 4 planten per strekkende meter en een plantdiepte van van 15 - 20 cm. Xenolim is een 100 % mannelijke hybride, dat betekent niet alleen een lange economische  levensduur, maar ook dat opslagplanten uit zaden niet meer uitkomen.

Product

Xenolim heeft een zeer hoog productiepotentieel, een uitstekende kwaliteit en een zeer goede dikte. De kopsluiting van Xenolim is ook onder warme omstandigheden tijdens de oogst uitstekend. Circa 70 % van het product bevindt zich in de commercieel interessante sorteringsklasse boven 12 mm. Xenolim produceert mooie gladde stengels met een cylindrische vorm.

Loof

Het uniforme loof van Xenolim is opgericht en hoogopgaand. Ondanks de tijdige natuurlijke afsterving van het loof worden voldoende reserve stoffen in de plant opgeslagen.

Offerte aanvragen

* verplichte velden