Meijers Planten - Posterholt     T +31 (0)475 40 02 21     F +31 (0)475 40 21 18    E info@meijersplanten.nl

Backlim Aspergeplanten

 

Backlim F1 is een 100% mannelijke hybride en is bijzonder geschikt voor de oogst van witte asperge in het gematigde klimaat. Ook voor de teelt van groene asperge wordt Backlim naar tevredenheid ingezet. Het ras is zeer goed geschikt voor de oogst in de tweede helft van het seizoen in combinatie met de oogst van vroege rassen zoals Avalim en Gijnlim. In kasteelten is Backlim uitgegroeid tot het standaardras. Zowel in de kas als vollegrond is Backlim betrouwbaar qua opbrengst en kwaliteit.

Terug naar het rasoverzicht
Ras
Teelt
Vroegheid
Diameter
Rel. opbrengst

Backlim

Limgroup
Wit & Groen
6
8
100

Teelt

Backlim is een ras dat op alle goed ontwaterde asperge gronden geteeld kan worden. Uit jarenlange praktijkervaring is gebleken dat Backlim uitstekend voldoet bij plantdichtheden van 3,5 - 4,5 planten per m1. De geadviseerde plantdichtheid voor de teelt van groene asperge bedraagt 4 - 5 planten per m1. De aanbevolen plantdiepte onder normale omstandigheden bedraagt 18 - 22 cm, dieper planten betekent een latere start van de oogst. Backlim heeft bewezen ook goed te produceren op percelen waarop in het verleden al eens asperge is geteeld. Backlim kan prima in combinatie met folie geteeld worden.

Product

Backlim produceert een mooie, rechte asperge. De kwaliteit van het product neemt alleen maar toe naarmate de jaren vorderen. Backlim produceert asperge met een goede kopsluiting die nauwelijks gevoelig is voor hol, rozeverkleuring of roest. Ruim de helft van de sortering bevindt zich in de klasse 20 - 28 mm. Het ras wordt in het consumptieverkeer als bijzonder smaakvol ervaren.

Loof

Het compacte loof van Backlim zorgt, ondanks de vroege natuurlijke afsterving in de herfst, voor ruim voldoende opbouw van reservestoffen.

Offerte aanvragen

* verplichte velden