Meijers Planten - Posterholt     T +31 (0)475 40 02 21     F +31 (0)475 40 21 18    E info@meijersplanten.nl

Mosalim K8650 Aspergeplanten

Mosalim F1 K8650 is een 100% mannelijke hybride en uitstekend geschikt voor de oogst van witte asperge in het gematigde klimaat. Het ras is middenlaat en bij uitstek een nieuw rendementsras, door het hoge productievermogen in combinatie met uniform gladde stengels. Mosalim past daarom goed op bedrijven waar men door beheersing van arbeidskosten maximaal resultaat wil behalen.

Terug naar het rasoverzicht
Ras
Teelt
Vroegheid
Diameter
Rel. opbrengst

Mosalim K8650

Limgroup
Wit
7
8
110

Teelt

Mosalim K8650 heeft een hoog opbrengstpotentieel met een hoog stengelgewicht en geschikt voor het midden laat segment in Noord- en Midden Europa. Planten beperkt leverbaar vanaf seizoen 2025. In meerjarig onderzoek zijn voor de witte teelt de beste resultaten behaald met een plantdichtheid van 5 planten per strekkende meter en een plantdiepte van 20 cm.

Product

Het product is wit, heeft een uitstekende kopsluiting en is niet of nauwelijks gevoelig voor holle stengels, breuk en fysiologische roest. Een zeer smaakvol midden laat ras met een perfecte kopsluiting.

Loof

Het zeer uniforme loof van Mosalim is donker van kleur, opgericht en krachtig ontwikkeld. Het loof is sterk tegen bladziekten en blijft tot laat in de herfst groen.

Offerte aanvragen

* verplichte velden