Meijers Planten - Posterholt     T +31 (0)475 40 02 21     F +31 (0)475 40 21 18    E info@meijersplanten.nl

Frühlim Aspergeplanten

Frühlim, introductie 2015, is een 100 % mannelijke hybride en uitermate geschikt voor de teelt van witte asperges in een gematigd klimaat. Frühlim combineert zijn zeer vroege start van productie met stengeldikte en kwaliteit.

De uitstekende kopsluiting maakt Frühlim bij uitstek geschikt voor de teelt onder minitunnels, of ander thermische bedekkingsvarianten.

Terug naar het rasoverzicht
Ras
Teelt
Vroegheid
Diameter
Rel. opbrengst

Frühlim

Limgroup
Wit
9
8
100

Teelt

Frühlim gedijt het beste op zandgronden die goed ontwaterd zijn. In een meerjarig eigen onderzoek zijn voor de witte teelt de beste resultaten behaald met een plantdichtheid van 4 planten per strekkende meter en een plantdiepte van 16 tot 20 cm. Frühlim is door zijn natuurlijke vroegheid zeer geschikt voor extra vervroegende teeltmaatregelen en vervroeging met behulp van thermische folie of minitunnel. Frühlim blijft ook onder de diverse bedekkingsvarianten kwalitatief hoogwaardig produceren.

Product

Frühlim heeft een hoog productiepotentieel, een goede kwaliteit en een goede dikte. Het product is wit, heeft een uitstekende kopsluiting en is niet of nauwelijks gevoelig voor holle stengels, breuk en fysiologische roest. 75% van het product bevindt zich in de sorteringsklasse  16 - 28 mm.

Loof

Het zeer uniforme loof van Frühlim is donker van kleur, opgericht en krachtig ontwikkeld. Het loof is sterk tegen bladziekten en blijft tot laat in de herfst groen.

De goede loofeigenschappen maken Frühlim ook uitstekend geschikt voor de biologische teelt.

Offerte aanvragen

* verplichte velden